Gazete Medya

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. 50 Yıllık Ustadan Cüretkar Teklif: Turşu Suyu İç, Grip Olursan Öderim

50 Yıllık Ustadan Cüretkar Teklif: Turşu Suyu İç, Grip Olursan Öderim

Gazete Medya Gazete Medya -
26 0
"50 Yıllık Ustadan Cüretkar Teklif: Turşu Suyu İç, Grip Olursan Öderim" başlıklı haber için fotoreal

Aydınlı Ustadan Kış Hastalıklarına Meydan Okuma

Aydın’da kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle birlikte, vatandaşlar soğuk algınlığı ve gribe karşı doğal koruma yöntemlerine yöneldi. Bu dönemde en çok rağbet gören ürünlerin başında ise turşu ve şifalı suyu geliyor. Efeler ilçesinde yarım asırdır bu mesleği icra eden Hüseyin Nurlu, kendi hazırladığı turşu suyunun faydalarına o kadar güveniyor ki, tüm dikkatleri üzerine çeken bir iddiada bulundu. Nurlu, “Her gün düzenli olarak bir bardak turşu suyumu içip de gribe yakalanan olursa, tüm tedavi masraflarını ben karşılayacağım” diyerek ürününün arkasında durduğunu belirtti.

Yarım Asırlık Tecrübenin Sırrı: Özel Formül ve Aile Sinerjisi

Hüseyin Nurlu’nun Doğu Gazi Bulvarı üzerindeki dükkanı, kış aylarında adeta bir sağlık merkezi gibi hizmet veriyor. Usta turşucu, başarısının sırrını kendi geliştirdiği özel formüllere bağlıyor. Nurlu, “Turşularımızı hazırlarken fermente ettiğimiz limon ve tamamen el yapımı sirkemizi kullanıyoruz. Bu karışım, hem lezzet katıyor hem de turşu suyunu gerçek bir şifa kaynağına dönüştürüyor. Hazırladığımız bu su ne tansiyonu etkiler ne de mideye rahatsızlık verir” şeklinde konuştu. İşletmenin bir diğer güvencesi ise Nurlu’nun gıda mühendisi olan eşi. Üretim sürecini bizzat yöneten Hüseyin Usta, satış ve sunum aşamasını ise eşine emanet etmiş. Bu aile sinerjisi, ürün kalitesini en üst seviyeye taşıyor.

“Gribin ve Nezlenin Baş Düşmanı”

Tezgahında Ankara çubuğu olarak bilinen kornişondan lahanaya, acı biber çeşitlerinden keleğe kadar pek çok seçenek sunan Nurlu, en çok salatalık, karışık ve lahana turşularının tercih edildiğini ifade ediyor. “Turşu, gribin ve nezlenin en büyük düşmanıdır” diyen Nurlu, piyasadaki fabrikasyon ürünlerle kendi imalatlarını kesin bir dille ayırıyor. gazetemedya.com.tr ekibine konuşan Nurlu, “Bizim yaptığımız turşular, evde yapılandan bile daha hijyenik ve kalitelidir. Çünkü her aşaması, ürün seçiminden tuz ve sirke dengesine kadar benim kontrolümden geçiyor” dedi.

Kalitenin Formülü: Taze Malzeme ve Doğru Salamura

Nurlu, lezzetli bir turşunun sırrının tarifinde gizli olduğunu vurguluyor. Kendi ürettikleri özel sirkeyi kullandıklarını ve asla atık malzeme kullanmadıklarını belirten usta, “Büyük işletmeler bazen artık malzemelerden karışık turşu yapabiliyor. Bizde böyle bir şey söz konusu değil. Atılacak olan atılır, satılacak olan satılır. Evimde soframa ne koyuyorsam, dükkanımda da müşterime onu sunuyorum” ifadelerini kullandı. Kilosu 180 ile 240 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan turşular, lezzeti ve şifasıyla Aydınlıların vazgeçilmezi olmuş durumda.

Vatandaşlar da Memnun: “Bağışıklık İçin Her Zaman Tüketiyoruz”

Yılın her döneminde turşu tükettiklerini belirten müşterilerden Mustafa Ulurak ise, “Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için tüketimi artırıyoruz. Özellikle salatalık, bamya, lahana gibi çeşitleri tercih ediyoruz. Nezle ve gribe karşı birebir olduğunu bildiğimiz için soframızdan eksik etmiyoruz” diyerek Nurlu’nun ürünlerine olan güvenini dile getirdi. Hüseyin Nurlu’nun bu iddialı çıkışı, doğal ve geleneksel lezzetlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gündeme taşıdı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir